21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Kaštanová krémová polévka

Název Množství a jednotka
jedlé kaštany 300 g
smetana ke šlehání 250 g
portské víno 100 ml
masový vývar 1 l
muškátový oříšek špetka
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 20 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Kaštany křížem nařízneme ostrým nožem na špičce, vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly ponořeny a povaříme asi 30 minut. Uvařené kaštany vyjmeme, ještě horké oloupeme, přidáme k nim trochu masového vývaru a rozmixujeme dohladka. Rozmixované kaštany přelijeme do hrnce, přidáme vývar, deci portského vína, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátového oříšku, špetkou mletého zázvoru a povaříme asi 10 minut. Ke konci přidáme smetanu a už jen prohřejeme. Na talířích sypeme nasekanou petrželkou, podáváme s opečenou bagetkou nebo krutonky.


 


RECEPTY

Pečený bůček

Postup: Bůček ze všech stran nasolíme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem. Vložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Zázvorky

Postup: Žloutky s jedním celým vejcem utřeme v míse spolu s cukrem - třeme aspoň 20... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová terina

Postup: Nahrubo nastrouhanou mrkev uvaříme doměkka v osolené vodě se zázvorem. Zvlášť... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová smetanová polévka s medvědím česnekem

Postup: Zeleninu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí nudličky

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na tenké... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...